Voeding

Onder het kopje voeding willen we verschillende onderwerpen op het gebied van voeding verzamelen. Zo vind je nu al een subpagina Stadslandbouw en zullen er later onderwerpen zoals Permacultuur en Wildplukken worden toegevoegd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


  • Actie in Eindhoven voor eerlijke melk met Milieu Defensie Met onze melk is meer mis dan je op het eerste gezicht zou denken. Wist je bijvoorbeeld dat onze koeien Zuid-Amerikaanse importsoja te eten krijgen? Dat daarvoor oerwoud wordt vernietigd? En dat hiervoor Zuid-Amerikaanse boeren van hun land worden verdreven? Lees meer op http://eerlijke-melk.nl/. Daarom organiseert Milieu Defensie op maandag 6 en woensdag 22 februari ludieke ...
  • Eetbaar park Meerland – 11 oktober Anita Liebregts (Natuurrijk Eindhoven) en Claudia Stoldt (De Tuinfluiter) verzorgen op verzoek van de werkgroep Duurzaam Meerhoven een rondleiding in Park Meerland rondom het thema Eetbaar Park. Onder hun leiding gaan we verkennen wat er zoal aan eetbaars in het park te vinden is. En misschien ontstaan er zo ideeën om het park eetbaarder en ...
  • Bezoek aan de Stadsakkers Woensdag 9 september nam TransitieStad Eindhoven een kijkje bij de Stadsakker Kruidenbuurt, tegenover de Tivolitoren in Stratum. Sinds 2013 worden op dit braakliggende terrein groenten voor de Voedselbank verbouwd. Sinds 1 augustus begeleidt Frans Bosmans de vrijwilligers. Hij was blij met onze komst en vertelde over het werk en de plannen om in de toekomst ...
  • Transitie-inloop PERMACULTUUR – 10 september Donderdag 10 september is er om 20:00 een ‘inloopavond stadslandbouw’ over permacultuur. LET OP! GEWIJZIGDE LOCATIE!!! Permacultuur is een ontwerpwetenschap voor de menselijke leefomgeving, op een manier die ecologisch duurzaam en economische stabiel is. Een aantal Eindhovense Perma-Cultuur Designers lichten toe wat zij de belangrijkste ethische principes of ontwerpprincipes vinden. De sprekers van die avond zijn o.a. Leo ...
  • Fermenteren kun je leren – 27 juni Hoe smaakt zelfgebakken desembrood? Wat kun je allemaal doen met kefir? Hoe maak je zuurkool? Wat is komboecha?

de kracht van lokale gemeenschap