Voedselbosdiner donderdag 17 mei 2018

Beste mensen,

In opvolging van het duurzaam diner en de aanschuiftafel, presenteer ik hierbij het voedselbosdiner! Bij het bereiden van dit biologische 3-gangen diner, maken we gebruik van ingrediënten uit het voedselbos.

Nu de transitie naar een toekomstbestendige samenleving in volle gang is, komen er op allerlei gebieden innovaties die het huidige model een compleet nieuwe richting insturen. Op het gebied van voedsel was in de vorige eeuw de biologische landbouw een verademing ten opzichte van de industriële landbouw, doordat daar geen gif en kunstmest gebruikt wordt. Deze eeuw gaan we met het aanplanten van voedselbossen nog een stap verder.

Bij een voedselbos wordt een hoge diversiteit aan voedsel-producerende soorten aangeplant en wordt er niet geploegd. De hoge diversiteit zorgt er voor dat plagen en ziektes minder kans krijgen en dat als die er zijn er maar een klein deel van de oogst verloren gaat. Door niet te ploegen kan de bodem zich ongestoord opbouwen, waardoor zich een vruchtbare levende bodem ontwikkeld, die zorgt voor een goede, gezonde oogst.

Een goed ontwikkeld voedselbos kan alle benodigde ingrediënten van een gezond dieet leveren. Het vraagt wel om een aantal kleine aanpassingen, bijvoorbeeld het eten van minder granen en meer noten. Om te experimenteren met dit dieet en mensen kennis te laten maken met het voedselbos-concept organiseren we een reeks ‘voedselbosdiners’.

Kok Inge van der Hal, bekend van Inge’s eettafel, stelt voor u een heerlijk diner samen en voedselbosbouwer Arjan de Vries zal ingrediënten aanleveren en zorgen voor een kleine presentatie over voedselbossen.

Het gaat om een biologisch 3-gangen diner met ingrediënten uit het voedselbos. Wanneer je in april nog boekt, kost het diner €19,50, anders € 22,50.

Datum: donderdag 17 mei
Tijd: 18:00 – 21:00
Locatie: Inge’s eettafel, Tarwelaan 56 in Eindhoven
Bestel je ticket op https://www.tuintopia.nl/product/voedselbosdiner/

Met vriendelijke groet,

Arjan de Vries en Inge van der Hal

P.S. Indien u dit een goed initiatief vindt, kunt u ons helpen door dit bericht verder te verspreiden in uw netwerk. Bedankt!