Bezoek aan de Stadsakkers

Stadsakkers koffietijdWoensdag 9 september nam TransitieStad Eindhoven een kijkje bij de Stadsakker Kruidenbuurt, tegenover de Tivolitoren in Stratum. Sinds 2013 worden op dit braakliggende terrein groenten voor de Voedselbank verbouwd. Sinds 1 augustus begeleidt Frans Bosmans de vrijwilligers. Hij was blij met onze komst en vertelde over het werk en de plannen om in de toekomst meer zelf te gaan zaaien.

Omdat er op deze locatie geen ruimte is om binnen te werken en het zaaien en verspenen uit te voeren, zijn ze nog op zoek naar locaties met vrijwilligers die hun daarbij kunnen helpen.

Terwijl we het gesprek aan het afronden waren, meldde zich een nieuwe vrijwilliger. Ik kon het niet laten om hem een kaartje van TransitieStad Eindhoven in de hand te drukken.

De Stichting Voedselbank Eindhoven e.o. (SVE) zet zich in voor deze mensen die om wat voor reden dan ook in financiƫle problemen zijn gekomen en daardoor geen of weinig voedsel meer kunnen kopen. Men verwacht dat dit aantal toeneemt en dat de Voedselbank in de naaste toekomst nog meer voedsel nodig heeft om te verdelen.