Klein Gemaakt, Soulkitchen en onze nieuwe kruidentuin

Klein Gemaakt is bij onze lezers mogelijk al bekend: dit verse initiatief, een voedsel-coöperatie met onbespoten locale producten, heeft in korte tijd veel leden getrokken. Inmiddels zijn er verdeelpunten in diverse wijken van onze stad. Bart, de initiatienemer, heeft ruimte aangeboden gekregen op Strijp-S, in een nieuwbouwpand met uitzicht op oude Philips-fabrieken,  de ‘verboden stad’.
SbreedSamen met Thomas (Soul Kitchen) en cliënten van Futuris wordt een concept uitgewerkt, met catering en verkoop van producten die afkomstig zijn van regionale, aangesloten boeren en andere kleine makers. Het is de bedoeling dat in deze ruimte ook presentaties, lezingen e.d. gegeven gaan worden. Hier kunnen we, als TransitieStad Eindhoven (TSE), in de toekomst meerdere activiteiten organiseren.
s1Als TSE waren we blij verrast door Bart benadert te worden om binnen dit concept een tuin aan te leggen, in eerste instantie binnen, maar mogelijk ook buiten. Tijdens een verkennend gesprek met hem en Thomas, leek het ons het beste om te beginnen met een kruidentuin.
Na een oproep, via de stadslandbouw-E-maillijst, hebben enkele mensen zich gemeld om met deze binnentuin aan de slag te gaan.
De inrichting van de ruimte voor deze elkaar aanvullende  initiatieven zal verzorgd worden door studenten van de designacademie, zij hebben tot 10 oktober, een week voor de DDWweek, de tijd om hier iets moois van te maken.

Als TransitieStad mogen wij, in de chaos van deze inrichting, op de derde zaterdag van de maand september, onze volgende planten-, zaden- en oogstruilmarkt houden.
Wil je met ons in contact komen over dit initiatief mail naar
Ellen at TransitiestadEindhoven.nl

Een gedachte over “Klein Gemaakt, Soulkitchen en onze nieuwe kruidentuin”

Reacties zijn gesloten.