040energie ziet kansen in Hanevoet en de rest van Eindhoven!

Aanleg zonnepanelen Ridderzaal040energie zet zich in voor een energieneutraal Eindhoven. Ons Energieteam Hanevoet heeft onlangs de plannen voor het komende jaar bepaald (tot zomer 2015). We hebben die geformuleerd als KANSEN: allemaal mogelijkheden om onze wijk Hanevoet weer een stukje duurzamer te maken.

Kans 1: Zelf thuis zonne-energie opwekken. De succesvolle zonnepanelenactie (8 installaties in Hanevoet, 20 totaal in Eindhoven) wordt voortgezet. 040energie streeft ernaar om in Hanevoet, Ooievaarsnest en Genderbeemd voor de zomer van 2015 nog 50 huizen van zonnepanelen te voorzien. Informatieavonden volgen in november/december. De zonnepanelen worden nog voor de beste zonmaanden (mei-juni-juli) geplaatst.

Kans 2: Energieverlies voorkomen. In september worden bij de eerste van 20 deelnemende huizen in Hanevoet de kruipruimtes geïsoleerd.

Kans 3: Samen leren en energie besparen. Een lagere energierekening, wie wil dat nu niet? In oktober starten we in Hanevoet met een groepje wijkbewoners met besparingsmaatregelen met als doel de energierekening te verlagen met misschien wel een paar honderd euro per jaar. Dit begint met een korte cursus van twee avonden, daarna gaan we samen aan de slag. Doet u mee? Tip: pak uw laatste energierekening er nog eens bij en bedenk wat u zou willen besparen (voor je portemonnee of voor het klimaat).

Kans 4: Samen energie opwekken en korting krijgen op je energierekening door gezamenlijke zonnepanelen op het dak van een sporthal of school in de wijk. Wij willen daarvoor – nog voor zomer 2015 – een energiecoöperatie opzetten. Met name interessant voor mensen die zelf geen zonnepanelen op hun dak kunnen plaatsen!

Kans 5: Zonnepanelen ook voor huurders. We gaan samen met Woonbedrijf de mogelijkheden van een collectieve actie uitwerken. Het doel: zonne-energie voor huurders van Woonbedrijf in Hanevoet en mogelijk andere wijken in 2015, met zonnepanelen op hun eigen dak of elders.

Kans 6: Motiveren en mobiliseren van de buurt. We zullen komende tijd weer aanwezig zijn bij activiteiten in de wijk. Ook blijft u van ons horen in Hanepootjes en via www.040energie.nl. We zijn in ieder geval aanwezig op de Wijkdag in Hanevoet op 7 september.

Wil je ook een wijkteam opstarten (of je aansluiten bij een bestaand wijkteam) en de kansen om jouw wijk duurzamer te maken benutten? Of wil je meer weten over 040energie, deelnemen aan onze activiteiten (als deelnemer of vrijwilliger), of lid worden? Kijk op www.040energie.nl of mail naar: william.op.den.brouw@040energie.nl