Oogstruilmarkt – zaterdag 20 september

Na de zomerstop (met zomertuinschool-activiteiten), gaat TransitieStad Eindhoven (TSE) weer verder met de ruilmarkten voor eetbare planten, zaden en/of stekken.
rm1In het voorjaar lag de nadruk op het ruilen van zaden, bij het begin van de zomer op jonge planten, en nu op de oogst.
Natuurlijk mag je op de komende ruilmarkt ook je vers geoogste zaden of stekken ruilen, maar dit keer ligt onze nadruk meer op de oogst: een potje aardbeienjam ruilen tegen een pompoen, je geraapte hazelnoten of enkele verse tomaten?
Het ruilen van de oogsten kost niets, maar past bij een van de principes van TSE. Samen kunnen we onszelf minder aardolieverslaafd maken. Ruilen van voeding is ook een protest tegen bewerkt supermarkt-food met veel onnodige voedselkilometers.
kg1Wij organiseren onze ruilmarkten dit jaar op steeds wisselende locaties, nu strijken we neer bij een nieuw initiatief, een binnentuin in aanbouw op Strijp-S.   Meer over die tuin en onze betrokkenheid hierbij staat elders op onze site.

De oogstruilmarkt is op zaterdag 20 september 14.00-17.00 uur, Torenalee 55 (nieuwbouw Strijp-S), Eindhoven

Ruilmarkt bij Beginhoven, juni 2014:
rm2