People’s Climate March – 21 september

140921 People's climate marchHelaas nog geen activiteiten in Eindhoven, maar wel een oproep om naar Amsterdam te komen.

Zullen we samen reizen? Mail dan naar info@transitiestadeindhoven.nl dan spreken we af welke trein we nemen.

Beste mensen,
Zondag 21 september is de dag dat de voltallige mondiale klimaatbeweging geschiedenis wil schrijven, met de ‘People’s Climate March’, de hopelijk grootste klimaatmars ooit. Nooit eerder zullen wereldwijd zoveel mensen op de been zijn gekomen – en wij gaan daar natuurlijk ook bij zijn.

Milieudefensie werkt samen met Urgenda aan een grote bijeenkomst aan het IJ in Amsterdam. Er is om 16:00 een mars vanaf Klimmuur Centraal – naar de manifestatie bij Eye, het nieuwe filmgebouw, direct bereikbaar met de pont vanaf Amsterdam CS. Daar is muziek, zijn voordrachten en komt ’s avonds een live verbinding met de gigantische mars door de straten van New York(!)

DIE mensen steunen wij met onze support rally, zoals dat die dag in alle hoofdsteden van de wereld gebeurt – en we vragen jou of je wilt meehelpen met mobiliseren. Want ook in Nederland willen wij op 21 september zo veel mogelijk mensen op de been, en daarbij is álle hulp welkom!

Wáárom 21 september? De People’s Climate March is een oproep aan wereldleiders: kom eindelijk in actie op klimaatverandering, toon je echt leiders, en bovenal: voel je verantwoordelijk dat de klimaattop in Parijs volgend jaar wél een succes wordt. Omdat het simpelweg té belangrijk is. We zullen moeten samenwerken, alle landen, voor onze gedeelde planeet.

De aanleiding is de ‘Ban Ki-moon Summit’ – een topbijeekomst op uitnodiging van het VN-hoofd aan alle regeringsleiders, om twee dagen later, ook in New York over het onderwerp te vergaderen – en daar gezamenlijk vooruit te kijken naar de cruciale klimaattop volgend jaar.

Zowel de Ban Ki-moon Summit als ‘Parijs’ moeten een succes worden – en daarom moeten wij ons laten horen. Massaal.

Wij hopen op je hulp te kunnen rekenen bij de mobilisatie voor die dag. Vertel het nieuws door. En bovenal kom. Met vrienden, collega’s, buren, familie. Amsterdam, zondag 21 september.Met hartelijke groet,Ike Teuling,
campaigner Energie en Grondstoffen