Klimaatparade – 29 november

Op 29 november vindt voor de tweede keer een Klimaatparade plaats in Amsterdam. De organisatie van de parade wil samen met de deelnemers een toekomstbeeld laten zien als voorbeeld voor politici en ter inspiratie voor de rest van Nederland. De parade wordt georganiseerd door Greenpeace, Milieudefensie, Transitie Nederland, Wise, Hivos, Fossiel vrij Nederland, Oxfam Novib, Morgen, AVAAZ en anderen.

Klimaatparade foto Eindhovense groepEindhoven mag daar niet ontbreken en dus zijn we met een groepje van divers pluimage actief bezig om meer Eindhovenaren te betrekken. Vooralsnog is het plan om met de trein te gaan. Ben je zelf van plan om te gaan of ken je anderen die gaan, laat het ons weten. Samen reizen is gezelliger. Maar bij voldoende deelnemers is het ook mogelijk om een bus te organiseren. Wellicht dat we tijdens de workshop op 24 november nadere afspraken kunnen maken.

Verder hebben we een aantal ideeën om Eindhoven opvallend aanwezig te laten zijn.  1) Neem een boompje of plant mee, zodat we samen een bos vormen, 2) neem een slinger mee (type touw met vlaggetjes) naast het feestelijke karakter van slingers kunnen we hiermee verbinding leggen, 3) je persoonlijke boodschap.

Ben je even kwijt waarom dit ook alweer zo belangrijk is, bekijk dan dit filmpje van Marjan Minnesma eens.

Wil je samen met ons een onvergetelijke dag meemaken, meldt je dan aan via dick@omslag.nl of info@transitiestadeindhoven.nl.

 

Datum en tijd: zondag 29 november van 12.00 – 15.00
Locatie: Museumplein, Amsterdam

Vertrek uit Eindhoven, nader te bepalen.