Lokale kracht van een mondiale beweging – 30/31 januari

Landelijke bijeenkomst van Transition Towns

In het weekend van 30 en 31 januari 2016 organiseert Transition Towns Nederland voor de zevende keer het landelijk TT Treffen 2016 in Boxtel Noord-Brabant. Boxtel is beroemd geworden door De Kleine Aarde, nu nog steeds een belangrijke haard van verzet tegen Schaliegas en hometown van de Nederlandse uitdragers van de voetafdruk.

Zaterdag staat in het teken van de lokale initiatieven. We maken kennis met Transition Town-initiatieven uit het hele land. Er zijn workshops over diverse aspecten van transitie zoals voedsel, lokaal geld en in actie komen. We sluiten de dag af met een potluck diner en een spetterend feest met live muziek.

Zondag gaan we de verbinding aan met andere organisaties die opkomen voor het milieu en de transitie. Om te beginnen willen we terug kijken op de klimaatconferentie in Parijs, ervaringen delen om vervolgens weer vooruit te kijken. Tussendoor zullen er workshops zijn rondom thema’s fossil free en transitie.

Nieuws over het treffen, invulling van het programma en veel meer vindt u hier: transitiontowns.nl/treffen2016/

Schrijf nu in!    

of kijk nog even naar het filmpje van het Treffen 2015.

TTT7-webpagina-1-onderzijde