Startpage – Ecosia – Questionmark

Zoekmachine: Startpage.com (gelezen in de ZOZ)
Deze zoekmachine is privacy-vriendelijk. Het is goed om te beseffen dat het helemaal niet nodig is altijd Google te gebruiken. Startpage gebruikt de database van Google, maar registreert niet wie wat zoekt.

Zoekmachine: Ecosia
Elke keer als je een zoekopdracht intikt een boom planten? Dat kan! De zoekmachine van www.ecosia.org, ook verkrijgbaar als app, doneert meer dan 80% van haar inkomsten aan het planten van bomen. Met ongeveer 2 miljoen dagelijkse gebruikers is Ecosia nog geen geduchte concurrent van Google, maar hun transparantie en eerlijkheid compenseren veel. Bovendien is hun privacybeleid op één webpagina te lezen en hoef je geen twintig kantjes door te akkeren.

App: Questionmark
Een onmisbare aanvulling bij duurzaam boodschappen doen is de nieuwe app Questionmark. Questionmark doet onderzoek naar volksgezondheid, milieu, mensenrechten en dierenwelzijn om mensen in staat te stellen om bewust boodschappen te doen.