De Groene Plak

Sinds juni zijn Peter en Marleen ook volgers van TransitieStad Eindhoven. Maar misschien willen wij juist hun wel volgen.

De groeneplak ontwerp

architect: Edward Erasmus in samenwerking met Sjap Holst

“Peter en Marleen gaan in Wijbosch een huis bouwen van hout, stro en leem dat ècht duurzaam is: natuurlijke materialen, low tech en low budget. Passieve zonne-energie, rocket stove verwarming, compost toilet, eigen water zuivering en stroomvoorziening. Met weinig geld en weinig fossiele energie toch een rijk leven opbouwen.

Om het huis heen komen een voedselbos cq permacultuur tuin, schuur met werkplaats en een cursusruimte / atelier. De bedoeling is dat de tuin een groot deel van het voedsel gaat leveren, en dat het atelier gebruikt gaat worden om allerlei workshops, trainingen en lezingen te geven over onderwerpen die met duurzaamheid te maken hebben: geld, werk en tijd, energie, voedsel, water, low tech versus high tech, EROEI en piekolie.”

Je kunt ze volgen via hun website http://www.groeneplak.nl/  of Blog. Als je het leuk vindt om mee te helpen, ze kunnen vaak vrijwilligers gebruiken voor de bouw, maar ook voor het werk in de groentetuin en andere klussen op het terrein. Neem dan contact op via info@groeneplak.nl.