Transitie Inloop – Groen en LETS in Philipsdorp – 12 februari

Wijkcentrum ’t Bellefort bevindt zich in Philipsdorp. Na de renovatie willen gemeente en Woonbedrijf stimuleren dat bewoners zelf aan de slag gaan met de groenvoorziening en daar hebben wij en enkele buurtbewoners ideeën bij. We nodigen bewoners van Philipsdorp uit om aan te schuiven bij deze inloop. Samen met de andere bezoekers en een vertegenwoordiging van LETS Eindhoven willen we ideeën uitwisselen.

Groen moet je doen
Joop, bewoner van Philipsdorp, zoekt met de slogan ‘Groen in de stad, hoe doe je dat?’ bewoners om samen mee aan de slag te gaan. Eetbaar groen in het plantsoen, moestuinen bij mensen thuis, wat is er mogelijk, hoe kun je elkaar helpen?

Waarom LETS?
LETS is een ruilsysteem van diensten. Iedereen is wel ergens goed in en iedereen heeft wel klusjes die blijven liggen. Tijdens deze inloop van TransitieStad Eindhoven verzorgen Helen en Ghislaine een inleiding over LETS en is er volop gelegenheid om hier vragen over te stellen. Maar willen we ook verkennen of het mogelijk is om talenten uit te wisselen binnen het LETS systeem. Zo zijn talenten voor het organiseren van een werkschema in de buurt heel goed uitwisselbaar met groene vingerstalenten.

Zoals tijdens elke transitie inloop is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten, elkaar te inspireren en te delen.

  • Donderdag 12 februari van 20.00 tot 22.00 uur
  • ’t Bellefort, Iepenlaan 40
  • Toegang gratis, drankjes aan de bar tegen betaling
  • Voor iedereen die mee wil denken over groen in Philipsdorp.
  • Er is een weggeefhoek waar je spullen kunt neerleggen en kunt meenemen (giften die niet meegenomen zijn wel graag weer zelf meenemen).

2 gedachten over “Transitie Inloop – Groen en LETS in Philipsdorp – 12 februari”

Reacties zijn gesloten.