Van ruilen komt meer biodiversiteit, zadenruilmarkt – 21 februari

Ruilmarkt De Bergen 2014Op zaterdag 21 februari is de eerste zadenruilmarkt in 2015.

Zaden en planten ruilen is een leuke en goedkope manier om de biodiversiteit in je eigen (volks)tuin te vergroten. Kom en ruil je zelf geoogste pompoen- of koolzaden tegen bijvoorbeeld oost-indische kers of tomaat. Op zoek naar een bepaalde moesplant? Sommige van onze vaste bezoekers bezitten een grote collectie zaden van eetbare planten.

Zadenruilmarkten worden over de hele wereld georganiseerd, meestal als jaarlijkse bijeenkomst, vaak ook als protest tegen de monopolisering van de zadenindustrie. TransitieStad Eindhoven organiseert als een van de weinige, tijdens het groeiseizoen, maandelijkse ruilmarkten op wisselende plekken. Zo kunnen Eindhovenaren kennis maken met diverse inspirerende tuinprojecten en kunnen moestuinders elkaar blijven inspireren.
Later in het seizoen kunnen stekjes, plantjes en de oogst met elkaar gedeeld worden.

Vanwege mogelijk koud weer zijn we blij dat we in februari te gast zijn op een binnenlocatie; Inge’s Eettafel. We maakten kennis met haar tijdens een duurzaam diner in 2013. Recent heeft zij een eigen plek van waaruit ze catering verzorgd. Ze kiest, net als wij, voor lokaal, eerlijk en onbespoten voedsel.

Zaterdag 21 februari 2015, 14.00-17.00 uur
Inge’s Eettafel, Tarwelaan 56, Vaartbroek, Eindhoven

Een gedachte over “Van ruilen komt meer biodiversiteit, zadenruilmarkt – 21 februari”

Reacties zijn gesloten.