Permacultuurcursus

Leo Bakx Aardwerk organiseert in samenwerking met Transition Town Eindhoven, Ecodorp Tilburg en De Kleine Stroom een reeks permacultuur cursussen.

Leo biedt de standaard Permaculture Design Certificate cursus aan. De cursus duurt in principe minimaal 72 uur en behandelt permacultuur ethiek, ontwerpprincipes, methoden en praktische oefeningen. Onderwerpen onder meer: bodem(leven), energie- en materiaalstromen, lokale kringlopen, eetbare planten, dieren, ontwerpen met zones en lagen.

De standaard PDC cursus is oorspronkelijk gebaseerd op de Australische situatie. Voor Nederland zullen we Patrick Whitefield’s boek “The Earth Care Manual” gaan gebruiken als leidraad omdat dit boek beter past bij ons koelere West Europese klimaat.

In de cursus leer je zelfstandig een permacultuursysteem voor duurzaam leven te ontwerpen en te realiseren. Je leert gebruik maken van de lokale omgeving, bodem, water, zon, wind, planten, dieren, buren en je eigen talenten. Je leert anderen te helpen met permacultuur, samen projecten te ondernemen, lokale economische systemen te ontwikkelen voor een meer rechtvaardig, bevredigend en onthaast bestaan.

De cursus start zodra er voldoende aanmeldingen zijn en vindt plaats op een nader te bepalen lokatie (zoveel mogelijk in de buurt van de meeste deelnemers). Minimaal aantal deelnemers per cursus: 12, maximaal 24. Wie een lokatie in de aanbieding heeft mag zich ook melden.

Prijs inclusief documentatie, werkboek (in het Nederlands) en een boek (in het Engels), inclusief gezamenlijke maaltijden, exclusief reis- en eventuele verblijfkosten. De cursus kost €954 per persoon. Een deel van de opbrengst zal worden besteed aan de verwerving en inrichting van een vast permacultuur educatie- en ontwikkelcentrum voor de regio Noord Brabant.

Belangstellenden kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij Leo Bakx info@aardwerk.org.

Details over lokatie en startdata volgen.