Warmtepompen tour in Meerhoven – 22 mei – VOL

Op zondag 22 mei van 14.00 tot 17.00 uur organiseert Duurzaam Meerhoven een tour langs een aantal woningen met een warmtepomp. Stadsverwarming is (in Meerhoven) een dure warmtebron en is door het verstoken van gas (en biomassa) niet zo milieuvriendelijk. De warmtepomp kan een goed en goedkoper alternatief zijn. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, tijdens de tour bespreken we de voor- en nadelen en kunnen we vragen stellen aan de bewoners. Aanmelden kan tot en met 20 mei via duurzaam@meerhoven.nl. Het maximum aantal deelnemers is 14. DE MIDDAG IS INMIDDELS VOL GEBOEKT. WE WERKEN NOG WEL MET EEN WACHTLIJST VOOR ALS ER AFZEGGINGEN ZIJN. OOK OVERWEGEN WE OM HET EEN TWEEDE KEER TE ORGANISEREN ALS ER NOG VEEL AANMELDINGEN KOMEN.

Warmtepomp binnenunit StefanWe verzamelen tussen 13.30 en 14.00 uur in De Hangar en vertrekken stipt om 14.00 uur op de fiets richting het eerste adres. We eindigen ook weer in De Hangar, waar desgewenst nog kan worden nagepraat. Er zijn aan de tour geen kosten verbonden, eventuele drankjes in De Hangar zijn voor eigen rekening.

Warmtepompen zijn er in verschillende varianten, water-lucht, lucht-lucht, ….. Het buitendeel van de lucht-lucht warmtepomp ziet er uit als een airconditioner en werkt als een omgekeerde koelkast. In plaats van koelte uit de buitenlucht te halen, wordt er warmte uitgehaald. Zelfs bij temperaturen onder nul werkt dit principe nog. Het is dus niet altijd noodzakelijk om te boren als je gebruik wilt maken van een warmtepomp.

Duurzaam Meerhoven werkt met, voor en door buurtbewoners aan een veerkrachtige wijk. Of je nu vooral begaan bent met de natuur, voedsel of energie we kunnen allemaal op onze manier bijdragen. Je kunt Duurzaam Meerhoven volgen via https://www.onsplatform.tv/duurzaammeerhoven. Als je je registreert kun je ervoor kiezen om nieuwe berichten in je mailbox te ontvangen.