040Energie timmert flink aan de weg met grote zonnepanelen actie

De zonnepanelenactie van 040energie wordt uitgebreid naar heel Eindhoven.

Al meer dan 100 huishoudens hebben met hulp van 040energie zonnepanelen op hun dak. Maar het gaat 040energie nog niet snel genoeg. Daarom komen er tien informatieavonden, er komt aandacht in de media en er worden meer dan 20.000 flyers verspreid. De actie is opgezet in samenwerking met de gemeente Eindhoven en een groot aantal vrijwilligers.
Heb je al zonnepanelen? Dan hoeven we jou niet meer te overtuigen. Maak je buren, familie, vrienden en kennissen attent op deze actie. Samen op weg naar een groen Eindhoven.

De gemeente Eindhoven en 040energie delen hetzelfde doel: Eindhoven moet op termijn volledig energieneutraal zijn. Dat houdt in dat alle energie die in de gemeente gebruikt wordt lokaal wordt geproduceerd. Een belangrijke bijdrage daaraan komt van zonnepanelen. De gemeente Eindhoven ondersteunt de Eindhoven-brede zonnepanelenactie van 040energie dan ook van harte. Wethouder Mary-Ann Schreurs: “Het mooie aan 040energie is dat de vereniging ons allen helpt om bij te dragen aan de grote opgave om duurzame energie op te wekken. Via 040energie kan iedereen zijn bijdrage leveren, maar vooral ook op een manier die bij jouw leefsituatie past!”

In een korte tijd bijna heel Eindhoven van informatie voorzien, dat is het doel. Op deze avonden worden bezoekers geïnformeerd over de aanpak van 040energie: mensen die zonnepanelen willen kopen staan we bij met raad en daad. 040energie verkoopt zelf geen zonnepanelen maar werkt samen met een zorgvuldig geselecteerde leverancier.

Alle informatieavonden beginnen om 20.00 uur. De koffie staat klaar vanaf 19.45 uur. Iedereen is welkom! De agenda:

maandag 23 mei Wijkcentrum de Mortel, Savoiepad 14
dinsdag 24 mei Wijkcentrum Blixems, Ouverture 2
woensdag 25 mei Steunpunt de Jaguar, Jaguarstraat 2
donderdag 26 mei Activiteitencentrum de Jagershoef, Lohengrinlaan 1
vrijdag 27 mei Buurtruimte De Uitwijk, Generaal Pattonlaan 124
maandag 30 mei Buurthuis de Boemerang, Planetenlaan 1A
dinsdag 31 mei Buurtcentrum De Rondweg, Camphuysenstraat 1
dinsdag 31 mei Buurtruimte De Toeloop, Josef Israëlslaan 2k
woensdag 1 juni Wijkcentrum Blixems, Ouverture 2
donderdag 2 juni Zalencentrum De Hangar, Meerbos 4

Lees meer over de actie of wordt vrijwilliger:  http://040energie.nl/040zon/