Klimaatparade

Op 29 november liep er een mooie doorsnede van Eindhovenaren mee in de Klimaatparade in Amsterdam. Van 10 tot 70 was vertegenwoordigd.

151129 Klimaatparade4_Jeroen

Fotografie Jeroen

Samen met Omslag organiseerde TransitieStad Eindhoven op 24 november een workshop van 350.org over de problematiek rondom Klimaatverandering en acties zoals de Klimaatparade en demonstratie later in Parijs.

De volgende actie was een groep verzamelen om samen naar Amsterdam te gaan en mee te doen aan de klimaatparade. Uiteindelijk waren we met ongeveer 10 mensen waarvan een deel gebruik maakte van een NS groepskaart (heel handig, zeker aan te bevelen). In de trein was er volop gelegenheid om nog wat mooie borden te maken.

Fotografie: Jeroen

Fotografie: Jeroen

In december laten we de vlag van TransitieStad Eindhoven wapperen in Parijs. De bus en organisatie is in handen van Milieudefensie.

Maar Transition Towns zijn geen demonstratie en actie beweging. Primair is het zelf aan de slag gaan met de transitie in onze eigen directe omgeving het doel van Transition Towns. Daarvoor organiseren we in januari een nieuwjaarsbijeenkomst waarvoor we iedereen uitnodigen die zelf ook aan de slag wil. Houd voor meer informatie deze website, onze nieuwsbrief of facebookpagina in de gaten.

In dit filmpje van Jos Laugs een impressie van deze bijzondere dag: https://www.youtube.com/watch?v=ay64DLW3ZQo