De geboorte van GGE

Daniel Bijlsma heeft de Stadsakker aan de Heezerweg opgezet, een productieakker waar groenten verbouwd worden voor de voedselbank. Nu begint hij aan een nieuwe uitdaging. En met zijn achtergrond als  Hovenier, ervaring in de farmacie en  projectmatig onderzoeker voor verbetering van productie trajecten heeft hij voldoende bagage voor dit nieuwe avontuur.

Dat nieuwe avontuur behelst een nieuwe groentenakker deels met biologisch gangbare groenten, deels met vergeten groenten in verband met hun positieve invloed op het menselijk lichaam. Bij de teelt zal gebruik gemaakt worden van permacultuur.

Het beheer zal door vrijwilligers gebeuren onder leiding van Daniel als coördinator, een amateur tuinder en iemand met psychologische/therapeutische achtergrond.

De akker zal open staan voor vrijwilligers, maar ook voor patiënten/cliënten van bv. GGzE, Wij-Eindhoven, Vitalis e.d., basisschoolklassen t.b.v. lessen, Vakscholen zoals Helicon en gewoon bezoekers.

Opbrengsten van de akker gaan naar de vrijwilligers, maar ook naar b.v. GGzE, Vitalis, St. Robin Hood en de Soepbus. Bij het oogsten zal ook de buurt betrokken worden (bv. 3 kg bonen plukken is 1 voor de plukker 2 voor het goede doel).

De akker moet een ontmoetingspunt worden, laten zien wat er en op welke manier er verbouwd kan worden, maar geen showtuin
omdat de productie voorop staat. Het werken met elkaar jong, oud, meer of minder kunnen niet telt.

Ik maak me sterk om in 2016 de eerste groenten te oogsten.

Daniel Bijlsma

NB Wil je meer of dit project weten, neem dan contact op met Daniel via gezondegroenten@gmail.com.