Klimaatparade – 29 november

Wij zijn niet te stoppen, klimaatverandering wel!
Tijdens de Klimaatparade op 29 november in Amsterdam roepen Nederlanders, op hetzelfde moment als talloze anderen wereldwijd, om een serieuze aanpak van klimaatverandering.

Wereldleiders komen enkele dagen later in Parijs samen voor de belangrijkste klimaattop aller tijden. Op het spel staat een wereldwijde klimaatdeal. In heel Nederland organiseren mensen zich om een sterk signaal af te geven: Nederland is klaar voor een duurzame samenleving. Het is hoog tijd dat wereldleiders doorpakken.

Iedereen kan meelopen of meerijden in de Klimaatparade. Een lokale bio-supermarkt komt verkleed als appels en wortels, een Groningse studentenclub draait symbolisch een gaskraan dicht en een duurzame-energiecoöperatie dost een praalwagen uit met windmolens.

Kom ook naar de Klimaatparade! Bedenk een mooi initiatief of loop gewoon mee en geniet van de acts en de muziek. We starten om 12:00 op het Museumplein. Aanmelden kan vanaf 1 oktober via deze website.

De Transition Towns beweging is geen actie beweging, maar een beweging van activiteiten. We organiseren samen met mensen bij ons uit de buurt activiteiten die bijdragen aan een gezonde, veerkrachtige, volhoudbare toekomst. Zo dragen we bij aan oplossingen en verminderen de problemen, zo genieten we elke dag van ontmoetingen met mensen, van dat wat we met eigen handen voor elkaar krijgen. Maar soms moet je even uit die rol stappen, dan moet je je laten horen. 29 november is zo’n dag. Ik hoop dat we met een flinke groep Eindhovenaren naar Amsterdam kunnen afreizen om daar de steeds luidere roep om veranderingen kracht bij te zetten. Doe je mee?

Ga op eigen gelegenheid of meldt je aan om samen te reizen of iets ludieks op touw te zetten, info@transitiestadeindhoven.nl.