Een Repair- en energiecafé in ’t Slot? – 18 april

Uw spullen kapot? Vragen over instellingen van uw apparaten en computer? De ritssluiting vervangen? Uw speelgoed of fiets repareren? Weggooien? Mooi niet!!! Vragen over inbraakbeveiliging, brandpreventie, energiebesparingen in uw huis? Een Repair- en Energiecafé kan hiervoor een oplossing bieden.

Op 18 april start het Repair- en energiecafé in ’t Slot, een initiatief van wijkbewoners en  040Energie.

Twee oproepen voor deskundige vrijwilligers hebben al 6 vrijwilligers opgeleverd. Maar meer vrijwilligers zijn welkom. Binnenkort start het fietsseizoen en moeten de fietsen worden geprepareerd. Iemand met liefde voor de fiets zou onze ploeg kunnen versterken. Het naai- en verstelwerk kan nog wel versterking gebruiken. Dat geldt ook voor reparatie aan huishoudelijke apparaten. De Hobby Computer Club is bereid gevonden de computerapparatuur samen met u onder handen te nemen.  U kunt u aanmelden bij Hans Bommezijn, 0655386028 of h.bommezijn@gmail.com.

Het Team Hanevoet van 040Energie zal het energiecafé voor haar rekening nemen met het beantwoorden van uw vragen, het geven van besparingstips en u informeren over zaken als “meten is weten”, uw energierekenig, over het afstellen van uw CV en verwarminsgelementen, over het tegengaan van vocht in huis, zonnepanelen en -collectoren, slimme meter, energielabels, etc.

Tip van de maand:
De “hooikist” van nu. Vul een grote koelbox met fleecedekentjes, handdoeken, kussentjes of een opud dekbed. Kook een pan aardappelen, rijst, peulvruchten, enz. maximaal de helft van de normale kooktijd. Doe voorzichtig een handdoek om de gloeiend hete pan en zet ‘m in de hooikist tot het eten gaar is.

Of maak van een oude slaapzak een hooikist, kopen kan ook. De Wereldwinkel, Hoogstraat 275, verkoopt er van het merk Sari Fair Fashion.02042015209