Cooking Goat

Al langer van plan om een hooikist te maken, maar komt het er niet van? De Wereldwinkel in Eindhoven verkoopt op dit moment de Cooking coat van Sari.

Wetend hoeveel suiker er in allerlei gerechten wordt gestopt, dus ook in de potten met bonen, kun je overwegen om voortaan gedroogde bonen te gebruiken. Dat lijkt veel werk, maar valt reuze mee. Je moet wel een beetje plannen. ’s Avonds de bonen in de week zetten. ’s Ochtends afspoelen en in de snelkookpan opzetten. Als ze 1 minuutje op stoom zijn, zet je de snelkookpan in de cooking goat. Als je ’s avonds thuis komen roerbak je de groenten en kruiden die je erbij wilt eten, je gooit de bonen erbij en klaar is kees. De winst: ca. 4 minuten stroom of gas versus meer dan een uur en geen ongewenste suikers.

Dit werkt natuurlijk ook met gewone pannen en met andere producten. Rijst, pasta, eieren, aardappelen, soep, kortom alles wat in water gaar wordt. Je hoeft die natuurlijk niet ’s ochtends al op te zetten, meestal is de bereidingstijd in de cooking goat ongeveer twee á drie keer de normale kooktijd.

Het zelf maken van een cooking goat (ook wel ‘hooimadam’ genoemd) is ook erg eenvoudig. Op deze site staat een stap voor stap beschrijving: werkwijze hooimadam