Transitie Inloop met Woonbedrijf – 13 november – verslagje

13 november Transitie Inloop met Woonbedrijf

13 november Transitie Inloop met Woonbedrijf

De inloop met Rob Bogaarts van Woonbedrijf was een succes. Vooraf aan onze inloop was er een bijeenkomst van de klimacoaches die deelnemen aan een landelijke wedstrijd energiebesparen. Hierdoor hadden we meteen al de nodige aanwezigen en een lekkere taart. Bedankt nog daarvoor!

Groene energie graadmeter 2012

Groene energie graadmeter 2012

Rob begon zijn verhaal met in vogelvlucht een schets van de situatie rondom klimaatverandering en gerelateerde zaken. Een plaatje van de groene energie graadmeter was voor sommige aanwezigen een eye-opener.

Interessant was ook het Ecovat waarmee energie in een wijk kan worden opgeslagen, en de Irwes een systeem om in de bebouwde omgeving windenergie op te vangen.

Woonbedrijf heeft diverse plannen voor nieuwbouw en aanpassing van bestaande woningen. Waarbij wel van belang is dat bewoners er zelf mee komen, er zelf achterstaan. Hier lig een mooie taak voor de verschillende organisaties in Eindhoven om bewoners te informeren.

Een andere mooie insteek is ook om niet naar individuele huurwoningen te kijken, maar naar hele blokken of wijken. Zo kan iedereen mee profiteren in plaats van alleen degenen met een dak dat toevallig geschikt is.

141113 Inloop3Alle aanwezigen, bedankt voor deze interessante avond!

Inge

Oorspronkelijke aankondiging

Op 13 november (2e donderdag van de maand) organiseren we weer een Transitie Inloop. Deze keer is Rob Bogaarts van Woonbedrijf te gast:  “Wat ik wil gaan vertellen is dat de bewoners van Drents Dorp, maar eigenlijk van elke buurt, zelf aan zet zijn. Zonder vragen vanuit de klant komt de markt niet in beweging. Aanbodgestuurde duurzaamheid leidt niet tot resultaat. Men zal zelf in beweging moeten komen en dan is er veel mogelijk. Ik vertel hierover vanuit persoonlijk perspectief, vanuit het perspectief van een Energiecoöperatie die ik mee heb opgetuigd (KempenEnergie) en vanuit het perspectief van Woonbedrijf.”

De vorige inloop op 9 oktober over ons geldsysteem was met 25 deelnemers een groot succes. Het inhoudelijke deel duurde met een uur dubbel zo lang als gepland. De vele vragen en grote interesse van de bezoekers was daar de reden voor.

Datum en tijd: 13 november, 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Hoofdkwartier Drents Dorp, Beukenlaan 1 (onder het Strijps Bultje)
Toegang: gratis, graag wel een donatie voor de drankjes.

4 gedachten over “Transitie Inloop met Woonbedrijf – 13 november – verslagje”

    1. Je hebt helemaal gelijk, de informatie die ik had ontvangen was niet helemaal correct. Nu dus rechtgezet. Bedankt.

  1. Volgens mij komt woningbouwcorporatie Woonbedrijf iets vertellen over duurzaamheid komende donderdag.
    Een volgende keer kan je ook Gerrit van Leeuwen uitnodigen van Wooninc om iets te komen vertellen over de zonnepanelen projecten, waar zij mee bezig zijn.

Reacties zijn gesloten.