Dutch Design Week – 19 oktober

Tijdens de Dutch Design Week vind je TransitieStad Eindhoven op zondag 19 oktober voor de deur van Klein Gemaakt (Torenallee 55), aan de andere zijde van de Torenallee is de Feel Good Market. We hebben een kraam waar we ons zullen presenteren.  Tijdens de andere dagen van de DDW mogen wij ook gebruik maken van deze kraam, dan zullen we enkele uren per dag aanwezig zijn, aan een watervaste presentatie wordt gewerkt, deze kan ook tijdens onze afwezigheid bekeken worden.

Bij Klein Gemaakt, de versvoko (vers voedselcollectief),  wordt nu nog hard gewerkt aan de inrichting, samen met Soul Kitchen zal hier ook catering verzorgd gaan worden. Het geheel moet een groene uitstraling krijgen, met veel aandacht voor eetbare (wilde) planten en kruiden.

We vinden het leuk om onze trouwe lezers en deelnemers te ontmoeten, dus kom gezellig langs.
Natuurlijk hopen we ook nieuwe mensen aan te spreken.

Waar: Torenallee 55
Sbreed

 

En verder…

De binnenruimte van  Klein Gemaakt is ingericht met hulp van Common Ground, een initiatief dat lege ruimten via hergebruik opnieuw op sociale wijze wil her-inrichten t.b.v. voedsel.

Een ander lid van TSE, Arjan, is actief bij GROW040, in de Schellensfabriek, daar worden ook workshops georganiseerd.

Op Strijp-S gebeurd veel,
zondag de 19e vind de feelgoodmarket plaats (vlak bij onze stand)
Garden Mania is een ons goed bekend project, nu werken ze samen met kunstenaars en Designstudenten, meer.
Rachne (eetbaar Plantsoen) maakte ons erop attent dat de kozijnen uit haar wijk worden hergebruikt als plantenkas, met een leuk programma (na de DDW komen de kassen weer terug naar haar wijk), meer.
op het Ketelplein staat de boerderij van de toekomst, gesubsidieerd door ministerie economische zaken en ZLTO, met workshops.
de provincie Brabant organiseert een social design garden.

Tenslotte lijken er leuke dingen te gebeuren op het oude NRE-terrein en bij Sectie C, in Tongelre.

Tot zover de initiatieven die ik getipt heb gekregen en elders kon vinden.