Transitie inloop – Ons geldsysteem – 9 oktober

Tijdens onze maandelijkse inloop houdt Anita Remijn een inleiding over ons geldsysteem. Daarnaast brengen we 10 exemplaren van het doorgeefboek ‘Een @ander soort geld‘ van Stro mee. 

De meeste mensen vinden economie moeilijk, maar eigenlijk is economie 95% logisch nadenken. Ze gaat die avond niet in op wat derivaten of rente swaps zijn en ook gaat ze niks vertellen over hoge bonussen. Wel gaat ze iets vertellen over de fundamenten van ons geldsysteem. Deze fundamenten zijn namelijk niet zo solide als dat je zou mogen verwachten en dat heeft grote gevolgen. Je kunt het zien als een huis: als de fundamenten niet goed zijn dan gaan de muren scheuren vertonen. De politiek is bezig met het oplappen en overschilderen van de scheuren maar geeft geen aandacht aan de fundamenten en is dus alleen bezig met symptoombestrijding. Zij wil deze avond aanduiden wat hier de oplossing voor is en hoe die eruit zou kunnen zien.

Na deze inleiding is er volop gelegenheid om met elkaar na te praten en te netwerken.

Locatie: Hoofdkwartier Drents Dorp, Beukenlaan 1 (onder het Strijps Bultje)
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Toegang: gratis, graag wel een donatie voor de drankjes.