Eetbare plantenruilmarkt – 21 juni

DSrm9Op zaterdag 21 juni, de eerste zomerdag, organiseert TransitieStad Eindhoven haar laatste eetbare plantenruilmarkt voor de zomervakantie.

Stadslandbouw is populair, dat blijkt uit het groeiende assortiment eetbare planten in tuincentra en het groeiend aantal mensen op onze ruilmarkten. Maar in een tuincentrum weet je niet welk gif er op je plantje zit, op onze ruilmarkten kun je dat vragen aan de kweker die ontspannen naast je zit. Onze ruilmarkten hebben inmiddels een aantal vaste gasten die levendig met elkaar onderhandelen over de ruil van een tomaat met een boon of ander plantje.

De ruilmarkten vinden op wisselende locaties plaats zodat we kennis kunnen maken met diverse projecten in onze stad. Dit keer vind de ruilmarkt plaats bij Beginhoven, een tuin aan het Animalipad. Van twee tot vijf kunnen er weer volop eetbare planten en zaden met elkaar geruild worden.

De werkgroep stadslandbouw van TransitieStad Eindhoven organiseert regelmatig activiteiten om mensen met elkaar, en de diverse eetbare initiatieven, kennis te laten maken. Vanuit het besef dat oneindige groei op een eindige planeet niet mogelijk is, zijn over de hele wereld mensen in buurtverband bezig met het duurzamer en veerkrachtiger maken van hun eigen leven. Vaak gebeurt dit onder de noemer van de Transition Towns beweging. Onze werkgroep houdt zich vooral bezig met voeding. Om op allerlei wijzen aan voedselzekerheid te werken, is leuk, leerzaam en gezellig.

Voor een impressie van de vorige ruilmarkt klik hier.

Wat: eetbare planten- en zadenruilmarkt
Waar: bij Beginhoven aan het Animalipad (achter het vroegere Animali-terrein)
Datum en tijd: 21 juni van 14.00-17.00 uur
Toegang: gratis