Voorwoord – Nieuwsbrief TransitieStad Eindhoven – Mei

Dag van de StadslandbouwMet onze nieuwe website, komen ook een nieuwe nieuwsbrief en nieuwe e-mailadressen. Mail voortaan naar info@transitiestadeindhoven.nl, stadslandbouw@ transitiestadeindhoven.nl of energie@ transitiestadeindhoven.nl.

A.s. zaterdag is het dag van de stadslandbouw. Samen met Proeftuin040 is er een heel mooi boekje geschreven met initiatieven in Eindhoven.  Op de 17e is er een fietstoch langs deze initiatieven georganiseerd. Het boekje is alleen op de dag zelf verkrijgbaar is, maar nu al te downloaden.

Afgelopen donderdag organiseerden we voor het eerst in lange tijd een Transitie Café, dat we hebben omgedoopt in Transitie Inloop. Met 14 aanwezigen een gezellige bijeenkomst waar William op den Brouw van 040 Energie vertelde over waarom en hoe we kunnen omschakelen naar minder en duurzamere energie.

12 juni organiseren we de volgende Transitie Inloop, dan met als onderwerp Stadslandbouw.

Data van activiteiten 

Woensdagmiddag – Meewerkmiddag bij Beginhoven
17 mei – Dag van de Stadslandbouw
19 mei – Pimp je kleding in Meerhoven
21 mei – Publieksavond tegen Schaliegas
22 mei – Stemmen voor de Europese Verkiezingen
24 mei – Filmavond met Moderner Strohballenbau
26 mei – Prik-je-mee in Meerhoven
7 juni – Openmiddag bij Beginhoven
12 juni – Transitie Inloop
21 juni – Eetbare zaden- en plantenruilmarkt bij Beginhoven (meer informatie in de volgende nieuwsbrief)