Filmavond met Moderner Strohballenbau (Stroh im Kopf teil 2) – 24 mei

strokopIn deze nieuwe film – de opvolger van Stroh im Kopf uit 2004 – gaat filmmaakster Heidi Snel op reis door het landschap van strobalen bouw in Duitsland.

Enerzijds maken we kennis met de nieuwste technieken op het gebied van bouwen met strobalen, zoals prefab en de nieuwe gecertificeerde bouwstrobalen. Daarnaast gaat ze op bezoek bij de bouwers/bewoners van de strobalenhuizen die in de film uit 2004 in aanbouw waren: hoe heeft de bouw zich ontwikkeld en hoe bevalt het om in een strobalenhuis te wonen? De grote finale van de film is de bouw van een vijf verdiepingen tellend gebouw uit strobalen. Ook komen verschillende strobouwpioniers en -deskundigen aan het woord. Deze film ging in januari 2014 in Duitsland in première en werd daar zeer lovend ontvangen.

De film duurt 63 minuten en is Duitstalig (zonder ondertiteling). Een productie van Heidi Snel / Oekofilm. Wie enigszins Duits verstaat zal de film goed kunnen volgen, mede door de sterk aansprekende beelden. Het Duitse vakjargon zal wat lastiger te volgen zijn. Desondanks is dit een bijzonder informatieve en inspirerende film. Meer over deze film.

Als er tijd over en interesse voor is wordt er nog wat verteld over waterzijdig inregelen van centrale verwarmingen. We hebben een paar youtube filmpjes die het principe hiervan laten zien. Verder is er ruimte voor het stellen van vragen.

Locatie: Veldhoven, het adres krijg je gemaild na aanmelding

Tijd: 24 mei vanaf 20.00 uur

Kosten: Breng iets te snoepen of te drinken mee

Aanmelden: cwjkemper@onsbrabantnet.nl.