Stadslandbouw in Meerhoven – locatie Park Forum Meerhoven

Er ligt in Meerhoven veel grond braak, bouwplannen zijn voor onbepaalde tijd opgeschort en er zijn door de gemeente andere prioriteiten gesteld. Foodworks* vindt het zonde dat deze grond er zo kaal bij blijft liggen, terwijl er zoveel mogelijk is. Daarom is zij al geruime tijd in gesprek met de gemeente over het opzetten van een stadslandbouw project. Doordat de gemeente nog onbekend is met dit nieuwe fenomeen, dat ze wel heel graag ondersteund, is het lastig om alle benodigde vergunningen te krijgen en ondertussen start er weer een nieuw plantseizoen.

Daarom is Foodworks van plan om snel te beginnen met een eerste experimentele opzet om te gaan ervaren welke problemen we tegen gaan komen (bijv. de konijnen). Om zo te laten zien wat mogelijk is, hoe laagdrempelig het kan zijn en hoe enthousiast de deelnemers zijn.

Hiervoor zoekt Foodworks vrijwilligers (groene vingers niet vereist) die helpen bij de opzet van dit in eerste instantie kleinschalige project. Nu vraag u zich misschien af “What’s in it for me?”

Naast de gezelligheid van het werken in een team met o.a. buurtbewoners, leert u heel veel over zelf voedsel kweken en mag u straks een deel van de biologisch geteelde groenten mee naar huis nemen.

Interesse? Geef u op door een mail te sturen naar info@5dsolutions.nl of bel na 12.00 uur 06 4929 1771

*Foodworks: een samenwerkingsverband dat door middel van stadstuinbouw, werken, leren, ontspanning en gezonde voeding op een plek samen laat komen. Hierachter zitten Paul van Hedel (coördinator/permaculturist) en Freya Westerlaken (sales en planning).

Achtergrond

– Door gebruik te maken van innovatieve en effectieve methoden voortkomend uit de Permacultuur, is het mogelijk een kleinschalige biologische voedselproductie als een rendabel concept neer te zetten in stedelijke gebieden.

– Door braakliggende grond of niet benutte openbare ruimte/gebouwen, functioneel te gaan gebruiken voor de productie van lokaal geteelde biologische voeding, word niet alleen het aantal stedelijk voedsel kilometers en daarbij behorende hoeveelheid fijnstof en CO2 gereduceerd, maar kan er hierdoor tevens ruimte ontstaan voor een volledig nieuwe vorm van werkgelegenheid en sociale cohesie.