Transitie Training 2-4 november

Weekeinde vol inspiratie voor werken aan lokale duurzaamheid en veerkracht

In Eindhoven hebben we dringend behoefte aan bewoners die met de transitie van Eindhoven aan de slag willen. Voor degenen die daarmee aan de slag willen is deze training een eye-opener en goede start. Je zult niet de enige uit Eindhoven zijn, samen kunnen we daarna aan de slag. Maar ook als je al actief bent en op zoek naar verdieping is dit weekend heel zinvol. (Inge)

Enkele malen per jaar organiseert Transition Towns Nederland thema- en trainingsbijeenkomsten. Van vrijdagavond 2 t/m zondagmiddag 4 november organiseren we een trainingsweekeinde dat specifiek bedoeld is om een diepgaande en praktisch gerichte introductie te bieden in het Transition Towns-concept. Een manier van werken die overigens ook uitstekend toepasbaar is voor groepen die onder een andere naam door het leven gaan!

Transition Towns zijn een wereldwijd snelgroeiende beweging van burgers, die er op uit zijn om een lokaal, aantrekkelijk en praktisch haalbaar alternatief te creƫren voor onze hedendaagse, niet-duurzame samenleving.

De training heeft zichzelf inmiddels bewezen als een perfecte springplank voor lokaal actieve groepen en individuen die werk willen maken van een duurzame toekomst. Hij zit boordevol handvatten, praktische materialen en middelen om in je eigen woonplaats een dergelijk initiatief te starten of verder op gang te helpen.

De training kost 150 euro per persoon, inclusief overnachtingen en maaltijden.
Wie wil meedoen, kan zich nog opgeven via het aanmeldformulier op de landelijke website van Transition Towns:
http://transitiontowns.nl/voorpagina/transition-trainingen-nederland. Hier staat ook algemene info over de training en ervaringen van mensen die de training eerder deden.

De training in november wordt gegeven door Selma Franssen (TT Groningen) en Paul Hendriksen (TT Deventer e.o.)

Voor vragen die niet door bovenstaande info worden beantwoord, kun je ook mailen naar paulhendriksen@transitiontowns.nl.

Hartelijke groet Paul Hendriksen TT Nederland