Filmavond ‘The Economics of Happiness’ – 20 oktober – Aquamarijn

Net als de vorige keer vertonen we deze avond twee films. Het thema deze avond is economie. De films die we daarbij hebben uitgezocht zijn ‘The Economics of Happiness’ (65 min.) en na de pauze ‘The Story of Stuff’ (20 min.).

The Economics of Happiness’ toont het dubbele gezicht van de globalisering: een wereld die zich gelijktijdig in twee heel verschillende richtingen beweegt. Enerzijds is er de alliantie van overheden en grote bedrijven die de macht van het bedrijfsleven in stand houdt. En tegelijkertijd is er een wereldwijd verzet van mensen tegen dit beleid. Ze zetten zich in voor gemeenschappen op een meer menselijke schaal. Het tweede deel biedt naast inspiratie ook praktische oplossingen. We maken kennis met gemeenschapsinitiatieven die een ‘lokale agenda’ vooruit helpen: stedelijke tuinen in Detroit (VS) en de wereldwijde Transition Towns beweging. Duidelijk wordt dat klimaatverandering en Peak Oil ons weinig keus laten: we zullen terug moeten naar een meer lokaal gestuurde economie. En het goede nieuws is dat we daarmee niet alleen de aarde kunnen genezen, maar ook ons eigen gevoel van welzijn kunnen herstellen. ‘De Economie van het Geluk’ poogt ons geloof in de mensheid te herstellen: het is mogelijk om samen aan een betere wereld te bouwen! Lees meer op de website van de film: http://www.theeconomicsofhappiness.org/ of een recensie via: http://www.omslag.nl/bin/zoekboek?q=happines&t=omslag&n=10&r=#1319110010

The Story of Stuff van Annie Leonard is de eerste in een serie animatiefilmpjes over de consumptiemaatschappij en de werking van de economie. Dit deel vertelt waaronze spullen vandaan komen welke problemen dat geeft voor het milieu. Kijk ook eens op http://www.storyofstuff.org/movies-all/story-of-change/ voor het laatste deel in deze serie.

zaterdagavond 20 oktober, aanvang 20.30, entree € 5,00
Centrum Aquamarijn, Stratumsedijk 57, 5611 NC  Eindhoven, tel. 040 212 2593