WaterBlitz – 11 september 2011

In juni kon de waterworkshop helaas door ziekte geen doorgang vinden, dus nu in de herkansing.

Ellen’s tuin staat er prachtig bij, op zich al een bezoekje waard. Ondanks dat de vijver nog steeds lek is, bezocht een kikker vorige week dit mini-groengebied.

Tijdens de waterblitz op 11 september wordt de vijver gerenoveerd en worden er regentonnen aangelegd.Creatievelingen worden uitgenodigd om met hergebruik van materialen iets toe te voegen, bijvoorbeeld het aanleggen van een stroompje langs de vijver.

Naast het praktische is er aandacht voor het theoretische en het inwendige. Theoretisch willen we van gedachten wisselen over het belang van water, hoe houd je dat gezond en in evenwicht in een stedelijke omgeving, voor mens, dier en plant. Ellen legt uit hoe je een gezonde vijver aan kunt leggen (zonder muggen). Afhankelijk van interesses kan ook het duurzame visserijspel van Arjan gespeeld worden.

Voor koffie, thee en versnaperingen wordt gezorgd, maar het zou fijn zijn als deelnemers ook iets bijdragen, bijvoorbeeld iets meenemen voor bij de lunch.

Tijdens de waterblitz zullen diverse water- en moerasplanten gesplitst worden, zoals de heerlijk ruikende gagel. Laat die stekken niet in de groenbak verdwijnen, maar zoek mee naar mooie, waterrijke plekken die in aanmerking komen voor meer biodiversiteit (uw vijver?).

Aanmelding van zowel de deelnemers als de waterrijke plekken:
water @ ellen-ehv.nl