Burgemeester Dijsselbloem, roep de klimaatnoodtoestand uit! – 13 september 2022

Eindhoven, augustus 2030

Bewoners van Eindhoven,

Het is ons gelukt!

September 2022 riepen duizenden inwoners van Eindhoven onze nieuwe burgemeester Jeroen Dijsselbloem op om de klimaatnoodtoestand uit te roepen. We stonden met vele bezorgde burgers op het Stadhuisplein om onze ongerustheid te uiten over de snel escalerende klimaatcrisis.

En met succes. Onze eis werd gehoord! Dankzij eendrachtig optreden van gemeente, bestuur én burgers is Eindhoven nu, in 2030, socialer en groener. We zijn trots dat we niet hebben afgewacht, maar actie hebben ondernomen zodat onze stad nu leefbaar is én klimaatopwarming tegengaat.

  • Daken kregen zonnepanelen, straten werden groener.
  • Er kwamen buurttuinen en vele bomen werden geplant.
  • Er werd een inventief waterplan uitgerold waardoor de stad meer verkoeling kreeg en bomen en dieren meer water konden vinden.
  • Onze lucht is schoner geworden.
  • De slimme Brainport regio nam verantwoordelijkheid waardoor er vele groene banen bijkwamen.
  • Bewoners werden gezonder en buurten gezelliger.

Fictie?

Dat hoeft niet! Wij, bezorgde Eindhovense burgers, verenigd onder ‘Klimaatcrisis coalitie Eindhoven’ roepen u daarom op om 13 september naar het Stadhuisplein te komen. Aan het begin van de eerste raadsvergadering van de gemeente met onze nieuwe burgemeester geven we massaal een groen signaal af door met groene vlaggen onze eis te claimen:

Burgemeester Dijsselbloem, roep de klimaatnoodtoestand uit!

Kom ook!  Zet onze eis voor een toekomstbestendige duurzame stad en het daarvoor uitroepen van de klimaatnoodtoestand kracht bij.

Tot 13 SEPTEMBER 2022

Waar: Stadhuisplein  19.00 uur

Met vriendelijke groet,

Klimaatcrisis coalitie (KCC) Eindhoven