Maak van het klimaat de rode draad – 26 juni 2020

Door de Coronacrisis staan we aan de vooravond van een economische crisis. Echter, de klimaatcrisis mag juist nu niet worden vergeten. Nu hebben we juist de kans om de economie en de maatschappij opnieuw in te richten en deze klimaatbestendig te maken. Daar is draagvlak voor en dat laten Milieudefensie, Greenpeace en Extinction Rebellion met deze actie zien.

Tijdens de actie representeren wij tienduizenden Nederlanders, die Milieudefensie tijdens de campagne Operatie Klimaat heeft gesproken. Zij zullen quotes van deze Nederlanders aan een rode draad hangen die over het plein wordt gespannen onder het mom van: “Maak van het klimaat de rode draad”.

We nodigen de gemeentelijke politici uit om met ons in gesprek te gaan wat zij kunnen betekenen voor duurzaam herstel. En we vragen ze hoe zij zich als politicus in gaan zetten voor duurzaam herstel. Ook drukken we ze op het hart om dit onderwerp hoog op de agenda te zetten op de partijcongressen van hun politieke partij in de aanloop naar de verkiezingen in maart 2021.

U kunt namens Duurzaam Meerhoven (een deel van de tijd) tussen 16:00 tot 18:00 aanwezig zijn, om bij te dragen aan de entourage en daarmee aan de overtuigingskracht. Heb je een posters met daarop een goede wens m.b.t. het klimaat dan kun je die meebrengen. Hij wordt dan met wasknijpers aan een Rode Draad gespannen.

Met vriendelijke groeten,
Namens Operatie Klimaat en Milieudefensie Eindhoven
Bram Boer Bernard Gerard

PS: voor vragen kunt u mailen naar: stadsorganizereindhoven@gmail.com (e-mail van Operatie Klimaat) Of bellen naar 0623053968 (Bram Boer)

Wanneer: vrijdag 26 juni van 16:00 tot 18:00 uur
Waar: Stadhuisplein, Eindhoven
Hoe: actie met inloopkarakter, op corona maatregelen wordt gelet, breng uw eigen mondkapje mee
Aanmelden: Ja, via info @ duurzaammeerhoven.nu uiterlijk 25 juni 18:00 uur (dan kunnen wij de aanmeldingen doorgeven aan de organisatie van deze actie en kunnen zij  de juiste veiligheidsmaatregelen i.v.m. corona nemen.).