In Memoriam Ellen

Gisteren bereikte ons het vreselijke nieuws dat Ellen is overleden. Nadat zij vorige week met haar fiets is geschept door een auto heeft zij nog een week in coma gelegen. Wij denken met weemoed terug aan alle activiteiten die wij samen met haar voor Transitie Stad Eindhoven hebben georganiseerd.

Vanaf de eerste bijeenkomst in het voorjaar van 2008, maakte Ellen deel uit van de stuurgroep van toen nog Transition Town Eindhoven. Als stuurgroep gingen we aan de slag met de organisatie van bijeenkomsten om de transitie beweging in Eindhoven bekendheid te geven. We organiseerden filmavonden soms bij Burgers en soms in de Ventose flat, gevolgd door etentjes en allerlei informatieve bijeenkomsten.

Ellen’s hart ging uit naar de groene activiteiten, vooral de zadenruilmarkten waren haar ding. Ze sprak met heel veel mensen met een groen hart en gaf iedereen zaden en stekjes uit haar eigen grote collectie.

Ellen zal altijd een heel speciaal plekje in onze harten houden.

[Foto van een artisjok in Garden Mania gefotografeerd door Ellen]