26 Maart 2017 – Lente! met Proeftuin Meerhoven

Proeftuin Meerhoven opent op zondag 26 maart officieel met een feestelijke plant- en zaaidag. Iedereen is van 10.00 tot 14.00 welkom om mee te helpen en mee te genieten van deze nieuwe collectieve buurtmoestuin op Park Forum Oost. Voor meer informatie https://www.onsplatform.tv/proeftuinmeerhoven/.

Proeftuin Meerhoven is een mooie plek om te genieten van de vruchten van de natuur, even aarden en bijkomen van de drukke baan of huishouden. Lekker met de handen in de aarde. Kruiden plukken voor in de thee en wat later in het seizoen wat verse bessen of salade voor je lunch. En als je het leuk vindt, ben je van harte welkom om mee te tuinieren.

26 Maart doen we een sprint om de tuin klaar te maken voor haar eerste groei- en genietseizoen. We hebben nog plantbedden te maken, de omheining moet worden afgemaakt en beplant en het avonturenpad krijgt de finishing touches. Voor iedereen is er heerlijke warme soep en thee. Maak kennis met onze tuiniers. Ontmoet nieuwe vrienden.

Zondag 26 maart, van 10 tot 14 uur, tegenover Park Forum 420 (Porthos gebouw) bij de gele koepel.

We hebben met gemeente Eindhoven een gebruiksovereenkomst kunnen sluiten voor minstens 4 jaar. Proeftuin Meerhoven ligt op een mooie locatie, goed bereikbaar voor bewoners van Waterrijk, Zandrijk en bewoners, medewerkers en ondernemers van Park Forum West en Zuid.

De tuin is ontworpen voor minimaal onderhoud en zo min mogelijke verstoring van de bodem. Geen gegraaf en geen geschoffel. We werken met natuurlijke materialen zoals paddestoelencompost, tak- en blad afval en laten zoveel mogelijk de natuur het werk doen.

Proeftuin Meerhoven prijst zich zeer gelukkig met de warme en praktische steun van bewoners en ondernemers in de buurt en de medewerking van gemeente Eindhoven.

De tuin is altijd toegankelijk voor het publiek. We vertrouwen op ieders respect.

De opbrengst delen we met onze leden, passanten en Voedselbank Veldhoven.

Wil je de tuin steunen dan kan dat door lid te worden. Je kan je ter plekke aanmelden op ons lentefeest zondag 26 maart of via email aan proeftuin@meerhoven.nl.