Informatiebijeenkomst Warmtepompen Meerhoven – 17 oktober 2016

Op 17 oktober organiseert Duurzaam Meerhoven in samenwerking met Freenergics en anderen een informatie bijeenkomst over warmtepompen. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in De Hangar, Meerbos 4,5658 LA Eindhoven. In de wijk Meerhoven is dat meer dan actueel, omdat bewoners niet tevreden zijn over de stadsverwarming. We hebben te maken met hoge vastrecht- en energiekosten en storingen in het stadsverwarmingssysteem. Het zou mooi zijn als er alternatieven geboden kunnen worden voor de verwarming en de warmwater voorzieningen in deze woningen. Naast belangrijke kostenbesparingen kan men hiermee een bijdrage leveren aan milieu doelstellingen. Duurzaam Meerhoven nodigt alle geïnteresseerden van harte uit de bijeenkomst bij te wonen.

In het voorjaar organiseerde Duurzaam Meerhoven al een tour langs woningen met een warmtepomp in de wijk. De interesse was veel groter van verwacht. Daarom organiseren we nu een thema-avond met de volgende onderdelen:

  • Welkom, inleiding en aanleiding
  • Voorstel rondje wie namens wie deelneemt
  • Principe van een warmtepomp
  • De installatie, wat erbij komt kijken
  • Besparingen en investeringen
  • Praktijkervaring uit de wijk
  • Voor- en nadelen van een warmtepomp
  • Nadere informatie te vinden aan de informatie tafels

Op hoofdlijnen zijn twee systemen aan de orde: Een hybride oplossing waarbij een deel van de benodigde CV warmte door de pomp wordt gemaakt, en u voor piek-afnames (tapwater en bij hoge warmtevraag) terugvalt op de stadsverwarming of uw CV. Een volledig elektrische oplossing waarbij u zich afsluit van het gas/stadsverwarming. Beide oplossingen hebben voor- en nadelen. Op de avond maakt u kennis met beide systemen.

In alle gevallen bieden warmtepompen het voordeel dat u onafhankelijker wordt van de gas- en stadverwarming leverancier. Dit zorgt doorgaans voor belangrijke kostenbesparing. Ook kunt u ervoor kiezen noodzakelijke stroom (deels) zelf te gaan maken.

Een werkende demo warmtepomp is in De Hangar aanwezig.

Datum en tijd: 17 oktober 2016, inloop vanaf 19.30 uur, programma van 20.00 tot 22.00 uur
Locatie: De Hangar in Meerhoven, Meerbos 4, 5658 LA Eindhoven
Kosten: Gratis. Graag aanmelden middels een e-mail naar duurzaam@meerhoven.nl. Dan weten we hoeveel personen er komen.

Een gedachte over “Informatiebijeenkomst Warmtepompen Meerhoven – 17 oktober 2016”

Reacties zijn gesloten.