Nieuwsbrief februari

Ongeveer 25 mensen bezochten onze nieuwjaarsbijeenkomst bij de Stg. RealFood in Waalre. Net als vorig jaar waren er inspirerende pitches die in de meeste gevallen iets langer duurden dan de gevraagde 2 minuten. Heel bijzonder was de kookworkshop waar een groot aantal deelnemers aan meedeed. We hadden hier ook het Jaarverslag 2015 willen presenteren, maar zijn dat vergeten. Daarom bij deze alsnog.

Met het nieuwe jaar zijn er ook een paar wijzigingen in de samenstelling van de stuur- en werkgroep. Versterking is dan ook hard nodig. Interesse? Bel of mail (06 1399 2871, info@transitiestadeindhoven.nl).

Stuurgroep (de vaste bezetting)
Ellen, Guido, Sanne, Inge
De stuurgroep zet TransitieStad Eindhoven op de kaart en vertolkt de brede transitie visie. Dat doet zij door de website, nieuwsbrief, facebook, de deelname aan diverse markten en evenementen en het organiseren van bijvoorbeeld de nieuwjaarsbijeenkomst.

Werkgroep Stadslandbouw (de vast bezetting)
Ingrid, Sanne
De werkgroep Stadslandbouw werkt samen met Proeftuin040 en Groene Gronden bij het op de kaart zetten van stadslandbouw in Eindhoven. Ze brengt mensen met groene vingers met elkaar in contact middels zadenruilen en informatieve avonden. Ook als je op zoek bent naar een initiatief bij jou in de buurt of zelf een nieuwe buurtmoestuin wilt starten ben je bij hen aan het juiste adres.

We hebben geen eigen werkgroep energie. Wil je met energie aan de slag, dan verwijzen we je graag naar 040Energie waar we warme banden mee hebben.

Wil je een werkgroep Economie, Voedsel, Transport etc. beginnen? We helpen je graag bij de opstart van een nieuwe loot aan de Transitie boom.

Samen voor een veerkrachtig Eindhoven.

28 februari 2016
Inge