Transitie Inloop – Samenleven kan zoveel leuker – 11 juni 2015

We lezen het overal dat de zorg een zorg is, maar participatie kan gewoon leuk en gezellig zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is hoe er in Prinsenjagt hulp wordt gevraagd en gegeven in de Zorg Samen Buurt. Froukje Pol van Zorg Samen Buurt Prinsenjagt 3 vertelt over het ontstaan en succes van dit concept. Lees bijvoorbeeld via deze link vast iets meer over deze bijzondere buurt.

En hoe past dat nu binnen de doelstellingen van Transition Towns? Eigenlijk heel eenvoudig, Transition Towns willen een zorgzame lokale samenleving. Samen lokaal werken aan een veerkrachtige omgeving. Van de Zorg Samen Buurt spat de veerkracht af. Niet veel kilometers rijden, maar bij je om de hoek. En hoe makkelijk is het dan om besparingstips uit te wisselen of spullen te lenen die je maar 1 keer nodig hebt. Kom luisteren naar Froukje en meepraten. Misschien een idee om dit ook in je eigen buurt op te zetten?

Kom donderdag 11 juni om 20.00 uur inspiratie opdoen.
Locatie: Het Hoofdkwartier, Beukenlaan 2 (onder het Strijps bultje)
Toegang: gratis (wel graag een bijdrage voor de drankjes)
Er is een weggeefhoek waar je spullen kunt neerleggen en kunt meenemen (wat niet is meegenomen wel weer graag zelf meenemen).