Ons Geld – UITGESTELD

Doordat een spreker zich heeft afgemeld, zien we ons genoodzaakt de bijeenkomst uit te stellen. We hopen z.s.m. een nieuwe datum te komen.

Vrijdag 26 juni 19.30 uur CKE Eindhoven

Ons Geld Eindhoven organiseert

ONS GELD

paneldebat
over

geld, crisis & de banken

Na de bankencrisis lijkt er nog steeds niets veranderd, sterker nog staat een volgende bankencrisis voor de deur. Nog steeds Too Big To Fail, nog steeds torenhoge salarissen en bonussen. Het onderwerp leeft, de woede groeit wereldwijd en steeds meer ontstaan er alternatieven buiten het geldsysteem om. Het onderwerp leeft, de woede groeit wereldwijd en steeds meer ontstaan er alternatieven buiten het geldsysteem om. De druk op de politiek om de verantwoordelijkheid van geldschepping terug te brengen naar de overheid wordt steeds groter.

Ons geld logo 2014bStichting OnsGeld.nu en theatergroep De Verleiders dienden in april het Burgerinitiatief Ons Geld in bij de Tweede Kamer om de geldschepping door private banken op de agenda te krijgen. Ondertekend door inmiddels meer dan 115.000 Nederlanders en dit aantal groeit nog steeds.

In dit paneldebat naar aanleiding van het burgerinitiatief krijgen we kort en duidelijk uitgelegd hoe ons geldsysteem nou eigenlijk in elkaar zit. We gaan praten over geld, over geldschepping door commerciële banken en de invloed daarvan op de economie en waarom we maar niet uit deze crisis lijken te komen. Over alternatieven, oplossingen en al lopende experimenten. En waarom lezen we er weinig over in de pers?

De discussie wordt gevoerd met Luuk de Waal Malefijt, mede-initiatiefnemer Burgerinitiatief Ons Geld, Ad Broere econoom, oud bankier en auteur van o.a. ‘Geld komt uit het niets’, Edgar Kampers CCO&CEO Qoin Foundation, mogelijk aangevuld met andere sprekers en het publiek. Moderator is Fulco Treffers.

Programma:
19.00 uur inloop
19.30 uur aanvang; inleiding door Fulco Treffers
Voorstelronde en presentaties sprekers
20.30 uur start debat
21.30 uur afronding; samenvatting, conclusies
borrel, napraten en muziek

www.onsgeld.nu
www.burgerinitiatiefonsgeld.nu
www.adbroere.nl
www.qoin.org

Tickets reserveren via Eventbrite.com (als je je via Facebook aanmeldt, wordt dit automatisch doorgezet naar Eventbrite). De toegang is gratis maar een donatie als bijdrage in de kosten is van harte welkom.
Hulp bij aanmelden? Mail naar onsgelddebat@ziggo.nl.

Volg Ons Geld Eindhoven op Facebook!

Adres:
Concertzaal CKE
Pastoor Peterstraat 180
Eindhoven