algemene ruilmarkt: het nieuwe kopen ruilen, delen en weggeven! 16 mei

Op zaterdag 16 mei organiseert TransitieStad Eindhoven een grote ruilmarkt waar je alles tegen alles mag ruilen: je oude, maar bruikbare gitaar tegen een appelboompje, kantoorruimte tegen kennis, of de kast van je grootmoeder tegen een zonnepaneeltje….? Ruilen, niets weg hoeven gooien en elkaar blij maken staan centraal!

De werkgroep Stadslandbouw van TransitieStad Eindhoven organiseert maandelijkse zaden- en plantenruilmarkten, steeds bij andere tuinen. Dit is een leuke manier om moestuiniers met elkaar in contact te brengen en kennis te maken met diverse tuinprojecten. Deze maand organiseren we een grote ruilmarkt, waarbij alles tegen alles geruild mag worden. Wat zoek je, waarvan heb je te veel? Denk na over een creatieve presentatie, maar kom niet met een aanhanger om de slaapkamer van je oma te vervoeren, neem dan liever een foto mee. We verwachten dat je alles wat je niet kunt ruilen of weggeven weer mee naar huis neemt en hopen dat dit sociale experiment geen ordinaire rommelmarkt wordt.

TransitieStad probeert op allerlei leuke manieren Eindhovenaren onafhankelijker te maken van fossiele brandstoffen door het stimuleren van alternatieven. Euries zijn niet verboden, maar het zou leuk zijn als we een dagje zonder kunnen….

We zijn te gast bij ‘The Dome’ (de koepel), de kleinste buurttuin van Eindhoven. The Dome staat op het NRE-terrein en is geplaatst door ‘Common Ground’. Een initiatief dat met gebruikte materialen, ongebruikte ruimten in gebruik wil nemen voor tijdelijke sociale projecten. In deze kas kunnen buurtbewoners en bezoekers naar eigen inzicht zaaien en oogsten.

Datum en tijd: 16 mei van 13.00 tot 16.00 uur
Locatie: NRE-Terrein, Nachtegaallaan 13a Eindhoven
Kosten: gratis
Meer informatie:  http://commongroundeindhoven.tumblr.com/
Email: stadslandbouw @ transitiestadeindhoven.nl