040Energie en Duurzaam Meerhoven

040Energie heeft dit voorjaar in meerdere wijken voorlichting gegeven over de aanschaf van zonnepanelen. Tevens boden ze quickscans en schouws aan.

  • Bij een quickscan wordt op basis van beelden van google earth en de zonneatlas een eerste inschatting gemaakt van hoeveel panelen je op je dak kwijt kunt. De quickscan wordt gratis gemaakt.
  • Bij een schouw komt er iemand bij je langs om de situatie precies in kaart te brengen en advies uit te brengen. 040Energie vraagt daar een kleine vergoeding voor, je bent dan wel gelijk 3 jaar lid van de vereniging.

In Meerhoven is de voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd in samenwerking met de buurtbewoners, verenigingen en TransitieStad Eindhoven. Inmiddels zijn de eerste 3 offertes ondertekend. De panelen zullen nog in juni geïnstalleerd worden.

In vervolg op deze bijeenkomst is er een werkgroep Duurzaam Meerhoven in oprichting (de relatie met de werkgroep Meerhoven van TransitieStad Eindhoven is nog niet besproken). Ze willen informatiebijeenkomsten gaan organiseren, maar ook praktische hulp bieden. Meer hierover een een volgende nieuwsbrief.