Zonnepanelen informatie avonden – – 8 en 14 april

040zon logo040Energie timmert dit voorjaar flink aan de weg met informatiebijeenkomsten over zonnepanelen. Onder de noemer 040Zon geven zij per wijk voorlichting over zonne-energie. De aanschaf van zonnepanelen vereist kennis over zaken als type, plaatsing en rendement. Aanmelden kan via www.040energie.nl/040zon/. Na de informatiebijeenkomst kun je een gratis quickscan aanvragen.

040Energie is een Eindhovense vereniging zonder winstoogmerk. Vrijwilligers van 040Energie helpen stadsgenoten om op een betaalbare manier zelf lokaal, duurzame energie op te wekken. Daarnaast geeft 040Energie informatie over energiebesparing, het vervangen van cv-ketels en energie neutraal wonen.

De keuze voor de zonnepanelen is voor leken een vaak lastige keuze, net zoals de keuze voor een nieuwe cv-ketel. Welke merken zijn kwalitatief goed, waar moet je bij aanschaf op letten, hoe herken je een goede installateur? De informatie over zonnepanelen is niet altijd objectief dat maakt de keuze nog lastiger. 040Energie helpt je over de drempel heen met betrouwbare informatie: zie de site www.040energie.nl

Uiteindelijk worden we er allemaal beter van. De bezitter door zijn lagere energierekening en het rendement van zijn investering die hoger is dan op een spaarrekening. En wij allemaal door de lagere CO2 uitstoot en afname van afhankelijkheid van gas.

De bijeenkomsten worden georganiseerd samen met bewoners en bewonersorganisaties in de betreffende wijken. De data op dit moment:
8 april Peppelrode Oude Gracht West en Oost
14 april De Hangar  Meerhoven