Zadenruilmarkt – 21 maart 2015

De eerste ruilmarkt van dit jaar bij Inge’s Eettafel was erg leuk. Het was een gezellige bijeenkomst met bekende ruilers van vorig seizoen, maar ook met nieuwe ruilers. Omdat het ook in maart buiten nog fris kan zijn, organiseren we de eetbare planten en zadenruilmarkt deze maand weer op een binnen locatie, namelijk bij Buurtkantoor Doornakkers. Tussen 14.00 en 17.00 uur is iedereen weer welkom om zijn collectie zaden en stekjes te vergroten, door te ruilen en te delen.

Zaden en planten ruilen is een leuke en goedkope manier om de biodiversiteit in je eigen (volks)tuin te vergroten. Kom en ruil je (zelf geoogste) pompoen- of koolzaden tegen bijvoorbeeld oost-indische kers of tomaat. Op zoek naar een bepaalde moesplant? Sommige van onze vaste bezoekers bezitten een grote collectie zaden van eetbare planten.

TransitieStad Eindhoven organiseert tijdens het groeiseizoen, maandelijkse ruilmarkten op wisselende plekken. Zo kunnen Eindhovenaren kennis maken met diverse inspirerende tuinprojecten en kunnen moestuinders elkaar blijven inspireren.
Later in het seizoen kunnen stekjes, plantjes en de oogst met elkaar worden gedeeld. Dan zijn we onder andere te gast bij de buurtmoestuin ‘t Hool, de Tuin van het GGzE, de hoogstamboomgaarde in Acht en andere.

Locatie: buurtkantoor Doornakkers.
Datum en tijd: zaterdag 21 maart 2015, 14.00-17.00 uur
Adres: Bloemfonteinstraat 62 (ingang zijde Paul Krugerlaan), Eindhoven

Een gedachte over “Zadenruilmarkt – 21 maart 2015”

Reacties zijn gesloten.