Herstellende landbouw door Mark Shepard

herstellendelandbouwIk heb al de nodige boeken over voedsel verbouwen gelezen, maar Herstellende landbouw is net even anders. Het gaat niet over eenjarigen, maar vooral over het belang van meerjarige teelten. Denk aan notenbomen en fruit. Ik ga in ieder geval volgend jaar een druif proberen tegen mijn walnootboom.

Van de flap: Herstellende landbouw gaat over het verbouwen van voedsel op een manier die veerkrachtig en duurzaam is, ook als hulpbronnen minder beschikbaar worden, ook als er vele extra monden gevoed moeten worden. Het gaat over agrarische ecosystemen die in staat zijn om ons basisvoedsel aan koolhydraten, eiwitten en vetten te leveren, en tegelijkertijd de natuurlijke balans van de grond en omgeving herstellen. Dat impliceert een nadruk op meerjarige gewassen en een bloeiende polycultuur én resulteert in een gezonde bedrijfsstructuur met perspectief voor de lange termijn.

Wil je het van me lenen, mail dan naar info@transitiestadeindhoven.nl of bestel het bij de uitgever http://www.janvanarkel.nl/nieuw/herstellendelandbouw.html