Einde stuurgroep, is NIET het eind van TT Eindhoven

Tijdens de stuurgroepbijeenkomst van 13 oktober j.l. heeft de stuurgroep van Transition Town Eindhoven besloten dat we op op een andere manier verder willen. We willen dingen doen die ons energie geven. We vinden onze boodschap nog steeds belangrijk: we moeten gezamenlijk blijven zoeken naar oplossingen om onze manier van leven minder olie-afhankelijk te maken en met meer respect voor de aarde leren leven. ‘The earth does not belong to us, we belong to the earth’. We kunnen niet op deze manier roofbouw blijven plegen.

De stuurgroep heeft bijna twee jaar bestaan. We hebben veel georganiseerd: informatiebijeenkomsten, ontmoetingsavonden, we begeleidden diverse stages en groenactiviteiten. We schreven maandelijkse nieuwsbrieven en bemensten op diverse plaatsten informatiestands. We hebben veel vergaderd en genetwerkt. Toch bleven we slechts een heel klein groepje idealisten, ieder met tevens zoveel ander werk en andere bezigheden. We denken dat de juiste mensen nog niet zijn opgestaan (of wakker geworden) om samen aan een olie-onafhankelijker en duurzamer toekomst te werken.

We hebben wel gezien dat er in Eindhoven veel organisaties actief zijn op de verschillende thema’s die ook binnen Transition Towns belangrijk gevonden worden, maar de onderlinge samenwerking blijft lastig te realiseren.

Het opheffen van de stuurgroep betekent niet dat Transition Town Eindhoven is opgeheven. Ieder van ons blijft activiteiten doen die de wereld groener en bewuster maken. En Inge Kouw blijft contactpersoon en zal hierover berichten doorsturen naar de achterban. De nieuwsbrief zal verschijnen als er informatie te delen is. Ook de website wordt bijgehouden.

De individuele stuurgroepleden gaan door met projecten voor Transition Town, zoals met het thema ‘voedsel van dichtbij’, samenwerken aan energie-thema’s en in werkgroepen. Als anderen een nieuwe stuurgroep op willen richten of een eenmalige activiteit willen organiseren zijn we daar heel erg blij mee en willen we hen met raad en daad terzijde staan. Maar we willen de kar niet meer trekken.

Dat we voorlopig niet meer met elkaar vergaderen wil niet zeggen dat we u en elkaar niet meer willen ontmoeten. We gaan geregeld uit eten, iedereen is welkom om zich (op eigen kosten) aan de sluiten. Onze eerste ontmoeting is op 8 december in een nog te bepalen eetgelegenheid met eerlijk eten.

Het Transitie Café op woensdag 20 oktober 2010 om 20.00 uur, bij La Cittá Mobile, Vestdijk 133, zal voorlopig de laatste stuurgroep activiteit zijn. Voor deze avond kozen we het thema: hoe krijgen we Eindhoven groener en duurzamer. We voeren hier graag het gesprek met jullie over en hopelijk komen jullie gezellig een drankje drinken.

We hopen op je komst.

Arjan, Ellen, Inge en Ilse