Verslag Transitie Café over Duurzaam Voedsel 17 maart 2010

Het Transitie Café van 17 maart was met 18 deelnemers goed bezocht. De gesprekken waren levendig, er was herkenning en informatie uitwisseling. Ellen wist met het opschrijven van termen met betrekking tot de woorden “Duurzaam Voedsel” en steeds een korte introductie het gesprek rondom het thema tot een levendige discussie te maken. Dit waren woorden als biologisch (Skal de organisatie die controleert en het Eko-keurmerk uitdeelt), ecologisch, afstand, verwarmde kassen, vers versus diepvries, blik en kant-en-klaar, kliekjes, bestraling en gif voor het transport, kunstmatige toevoegingen, genetische manipulatie en gepatenteerd, dierenwelzijn en verpakking.

Daarna was er ruim gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen.

Ter afsluiting vertelde Nol van Rijssel van de Blije Big over de zonnepanelen die hij wil gaan plaatsen met hulp van Eindhovenaren die hierin willen investeren. Voor meer informatie kun je naar Nol mailen, info@deblijebig.nl. Zijn project staat er nog niet tussen, maar kijk ook eens op www.boerzoektbuur.nl.