Verslagje Zonne-energie middag 28 februari

Met een groep van zo’n 10 geinteresseerden waren we aangeschoven bij Arthur Pouwels op de bank. We zaten gelukkig binnen want buiten ging de storm tekeer. Arthur gaf een inspirerende presentatie over de maatregelen die hij in zijn huis heeft genomen. Het advies is eerst isoleren en dan pas aan duurzame energie beginnen! Bij zonne-energie (zonnepanelen en zonnecollectoren voor warm water) is het van belang dat er geen tot nauwelijks schaduwval op de panelen valt en dan blijkt dat hoge bomen niet alleen wind vangen, maar ook zon! Arthur heeft op zijn huis 9 zonnepanelen geplaatst en 1 zonnecollector voor warm water met behulp van de laag-rente-lening van de gemeente Eindhoven.

De groep was het er over eens dat investeren in zonne-energie een veilige investering is omdat het je geld bespaart (door een lagere elektriciteit dan wel gas rekening) en op de langere termijn geld oplevert. Arthur vond het ook vooral een erg goed gevoel geven om eigen energie op te wekken!

Er zijn verschillende subsidie regelingen voor duurzame energie en deze zijn tijdens de middag uitgebreid besproken. Na de middag hebben een aantal mensen de SDE regeling voor zonnepanelen aangevraagd, in de hoop dat ze ingeloot worden. Wil je meer informatie over zonne-energie dan kunnen we de presentatie van Arthur opsturen of nog een keer een middag organiseren!