Verslag Broodje gezond

Zondagavond (21 februari) at ik een broodje gezond dat bol stond van een heerlijke geur: verse bieslook! Net geknipt uit een Petfles, werkelijk waar.  Afzichtelijk doorzichtig blauw plastic compleet met etiketten; twee flessen op elkaar en vast gezet en de een geeft de ander het water wat hij kan missen.

Er zit fijne en grove aarde / compost in, cacaoschilletjes, beetje rauw zeewier, en houtschaafsel. Het is luchtiger door de zeewier,  de cacaoschilletjes en houtschaafsel zorgen voor de vochthuishouding.

Dit alles heb ik geleerd vandaag in de perma-intro-cursus, gegeven door luchtige grappige en effectief vertellende cursusgever Leo. Er was ruimte om onderling gegevens uit te wisselen, elk mens in de groep wist al wel iets, of was thuis al aan het experimenteren geweest.

Onze cursusleider Leo had heerlijke peulvruchten- en pompoensoep gemaakt, met lekker Meelmutsbrood en pasta’s, en geurige biologische kaas. We zagen een duidelijk filmpje over achtergrond en toepassen van Permacultuur en een kort filmpje over TT-Deventer.

7 Enthousiaste mensen en samen een leuke groep met goeie vragen waarop duidelijke uitleg kwam en allemaal ijverig werkend aan onze “vensterbanktuintjes”. De dag was heel afwisselend, de sfeer open en lekker rustig. En als afsluiting een heerlijk drankje en even nababbelen.

Leo je hebt voor een goeie dag gezorgd!
Groetjes, Marieke