Stadslandbouw

DoorntuinDe werkgroep stadslandbouw richt zich op het verbinden van diverse grote en kleine initiatieven, die bezig zijn met de eigen omgeving minder afhankelijk te maken van de import van voedsel uit Verweggistan.
Daarom organiseren we regelmatig een ruilmarkt voor eetbare planten en zaden en 6 keer jaar een ‘groene’ inloopavond. Tijdens de inloopavonden kunnen we leren van elkaar, mooie locaties bezoeken en ervaringen delen.

  • Permacultuur Aangezien Leo Bakx verhuisd is en niet meer actief is binnen TT Eindhoven heeft Arjan de Vries activiteiten op het gebied van permacultuur* overgenomen. Arjan heeft deze zomer zijn Permacultuur Certificaat (PDC) behaald. Indien je iemand weet die graag permacultuur wil aanleggen in zijn of haar tuin kan diegenen zich opgeven voor de permablitz** van ...
  • Het resultaat van permablitzen – 24 oktober Ook zo benieuwd wat al die permablitzen op hebben geleverd??? Benieuwd hoe die tuinen er rond de oogsttijd uitzien??? Zondag 24 oktober worden (bij voldoende belangstelling) een aantal projecten bezocht die in de afgelopen periode door het transitieteam geblitzt zijn. Heb je interesse om erbij te zijn, geef je dan op, mail naar perma @ ellen-ehv.nl.
  • Permacultuurboeken Op zoek naar boeken over Permacultuur, probeer dan eens: http://www.permacultuur.nu/webshop/permashop.htm.
  • Intensieve veehouderij Wellicht heb je een paar dagen geleden zelf al kennis genomen van de publicatie via enige landelijke dagbladen en diverse actualiteitenprogramma’s op tv, van een pleidooi opgesteld door meer dan 100 Nederlandse hoogleraren over bovengenoemd onderwerp. Ik wil je in elk geval graag aansporen om kennis te nemen van dit pleidooi via www.duurzameveeteelt.nl. ...
  • Wat eten we als de olie opraakt? Op de site www.wervel.be lazen we een interessant artikel over voedsel. Ons voedselsysteem staat wereldwijd voor een ongekende crisis. Het leven van honderden miljoenen, mogelijk zelfs miljarden mensen is in gevaar. Vier gelijktijdig optredende dilemma’s die alle voortvloeien uit onze afhankelijkheid van eindige fossiele brandstoffen, vormen de oorzaak. Klik op deze link als je verder wilt lezen.

de kracht van lokale gemeenschap