Kleurrijke en strijdbare ‘Klimaatparade’ in voorbereiding – 4 november

Klimaatparade_PosterOveral in Nederland worden voorbereidingen getroffen voor een kleurrijke, feestelijke en strijdbare ‘Klimaatparade’ die op zondag 29 november door Amsterdam zal trekken. De Klimaatparade is de Nederlandse versie van de ‘People’s Climate March’ die in dat weekend plaatsvindt in tal van steden overal ter wereld, kort voor de klimaatconferentie in Parijs.

Het idee is dat het serieuze thema op een carnavaleske wijze wordt verbeeld. Deelnemers worden uitgenodigd om niet alleen te demonstreren met spandoeken, maar de boodschap ook te verwoorden in een lied, dans, praalwagen, versierde fiets of act.

Op woensdag 4 november om 10.00 uur komt bij Omslag in Eindhoven een groep mensen bijeen om te brainstormen over een Eindhovense bijdrage. Wie daaraan wil deelnemen is welkom. Vooraf aanmelden via omslag@omslag.nl wordt op prijs gesteld.

Lees verder.